| LinkedIn
6 Nieuwe DAF XF Euro 6 motoren voor Van Duijn Transport

Grote order DAF XF euro 6

10 maart 2015

Meerdere DAF’s voor Van Duijn in De Lier

10 maart 2015Rick Ohm
Logistiek dienstverlener Transportbedrijf Van Duijn en Zonen is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer en heeft onlangs vier DAF XF Euro 6 bakwagens en vijf trekkers uit een serie van totaal 24 voertuigen in gebruik genomen. De sleutels werden overhandigd aan de heren Marcel en Elco van Duijn.

De order van 24 Euro 6 voertuigen bestaat uit 20 trekkers van het type DAF XF460 FT 4×2 en vier DAF XF460 FAR 6×2 bakwagens aangedreven door de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor met 460 pk. De DAF MX Engine Brake, met een remvermogen van 370 kW bij 2.100 omw./min., zorgt voor veilig afdalen in heuvelachtige gebieden met een hogere gemiddelde snelheid. De DAF XF trekkers zijn uitgerust met de AS-Tronic 12-versnellingsbak, de vier bakwagens zijn voorzien van een handgeschakelde 12-versnellingsbak.De DAF trekkers zijn uitgerust met een scala aan veiligheidsvoorzieningen, waaronder het Adaptive Cruise Control (ACC), Forward Collision Warning (FCW), Advanced Emergency Braking System (AEBS) en Predictive Cruise Control (PCC). Deze slimme systemen zorgen er voor dat de chauffeur te allen tijde wordt gewaarschuwd bij gevaarlijke situaties.

Transportbedrijf Van Duijn is actief in het vervoer van verse en diepvriesproducten. Met 200 medewerkers transporteert Van Duijn groenten en fruit, bloemen, vlees en vis naar de Benelux, Groot-Brittannië, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zwitserland; of het nu gaat om één pallet of om en complete vracht. Het wagenpark van 145 eenheden is uitgerust met de modernste koelinstallaties en registratiesystemen, die er voor zorgen dat de producten onder optimale condities in de koeltrailers worden vervoerd en afgeleverd.

Niet alleen in het geconditioneerde transport is Van Duijn een belangrijke speler. Maar ook bieden zij, met een compleet pakket aan logistieke diensten en just-in-time leveringen vanuit de vestigingen in De Lier, Hansweert en Bleiswijk, klantspecifieke op- en overslagfaciliteit van ruim 18.000 pallets, 24/7-service en de mogelijkheid tot sealen, stickeren en palletiseren. Van Duijn Transport en Van Duijn Coldstore zijn vanzelfsprekend HACCP, AEO en VWA gecertificeerd.​ (RO)