| LinkedIn

Van Duijn zet nieuwe stap in duurzaamheid en innovatie

27 maart 2017

Duurzaamheid in innovatie zijn binnen de transportsector belangrijke thema’s. Ook bij Van Duijn worden binnen deze thema’s continu stappen gemaakt. Met de inzet van GTL als brandstof wordt hierin een nieuwe stap gezet. Een stap die niet alleen beter is voor het milieu, maar zeker ook voor de omgeving. 

 

Moderne motoren, moderne brandstof

Bij Van Duijn staat innovatie hoog op de agenda. Dat blijkt ook wel uit de indrukwekkende rij certificeringen waarover Van Duijn beschikt. “Duurzaamheid volgt daarbij eigenlijk automatisch” vertelt directeur Elco van Duijn. “We beschikken over een moderne vloot met schone en moderne motoren. Daar past ook een ‘innovatieve’ brandstof bij”.

Die innovatieve brandstof heeft ook een naam: Shell GTL. GTL staat daarbij voor “Gas-to-Liquid’s”. Dit beschrijft precies was de brandstof is: aardgas omgezet naar vloeibare dieselbrandstof.

Prettiger en schoner voor de omgeving

Naast dat de brandstof biologisch afbreekbaar is en veel minder schadelijke stoffen uitstoot, is het gebruik van GTL ook prettiger voor de omgeving. De hoeveelheid rook, geur en geluid die wordt uitgestoten wordt namelijk ook aanzienlijk teruggedrongen. Dat komt de luchtkwaliteit ten goede en zorgt voor een prettigere leefomgeving.

Test gestart

Inmiddels is de pilot fase bij Van Duijn van start gegaan. “In eerste instantie gebruiken we de nieuwe brandstof voor de koelmotoren en terminaltrekkers. Wanneer de testresultaten, met name op het vlak van ‘omgevingshinder’ goed zijn, overwegen we zeker om ook andere trekkende eenheden van GTL te voorzien”.