| LinkedIn

Van Duijn start test met LZV’s

31 mei 2016

Wie veel op de weg zit, is er misschien al één tegengekomen: sinds mei rijden er 2 Lange Zware Vrachtvoertuigen (LZV’s) van Van Duijn rond. Deze extra lange voertuigen met meer laadcapaciteit zullen gezien de ‘wettelijke beperkingen’ alleen in Nederland worden ingezet.

Groei in volume

De inzet van LZV’s bevind zich in een testfase. De aanleiding voor de test met LZV’s licht volgens Elco van Duijn, directeur van Van Duijn Transport, in een groeiend volume. “We zien een flinke groei in transportvolume. De LZV’s kunnen hierin van toegevoegde waarde zijn. Er is maar één manier om erachter te komen of dat echt zo is – dat is door te testen”. De LZV’s zijn in staat meer volume te verplaatsen per rit. De voertuigen worden zoveel mogelijk ingezet, mits de rit dat uiteraard toelaat.

Van Duijn HR-6 Naamloos-6

Groeiend wagenpark

Niet alleen de LZV’s zorgen voor een groeiend wagenpark. Recentelijk werden er ook 15 DAF trekkers afgeleverd. De eerste serie van de in totaal 39 bestelde trekkers die later dit jaar hun opwachting zullen maken. Ook werden er 20 Schmitz-trailers geleverd, voorzien van multitemp Carrier koelmachines en laadkleppen. Dit maakt de trailers geschikt voor zowel vervoer van bloemen en AGF als Vlees.