| LinkedIn

Van Duijn behaalt BRC Certificering

12 augustus 2016

Sinds 16 juli 2016 is Van Duijn BRC Storage & Distribution gecertificeerd op het gebied van opslag en distributie. Daarmee komt het in transport en coldstore gespecialiseerde bedrijf tegemoet aan de toenemende vraag van haar klanten.

Van HACCP naar BRC

Al lange tijd was Van Duijn HACCP gecertificeerd. De BRC certificering kan worden gezien als een uitgebreidere versie hiervan. BRC staat hierbij voor British Retail Consortium, de Britse brancheorganisatie van de detailhandel. Bij de BRC certificering wordt ook naar de HACCP punten gekeken, maar deze keuring kent strengere eisen en kijkt verder. Zaken als directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden, procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers komen hierbij ook aan bod.

Vraag vanuit de markt

Vanuit de markt worden leveranciers steeds vaker gevraagd om aan strengere eisen te voldoen. Daarbij wordt verder gekeken dan alleen naar voedselveiligheid. Johan Moerman, kwaliteitsmanager bij Van Duijn licht toe: “Veel van de klanten van onze klanten zitten in Groot-Brittannië. Daar is BRC binnen de retail al veel langer een belangrijke norm. Dat maakt de stap naar BRC certificering wellicht wat logischer. Verder past het behalen van de BRC certificering goed bij de belangrijke rol die kwaliteit speelt binnen onze dienstverlening”.

Kwaliteitskeurmerk

Het BRC Storage & Distribution keurmerk mag met recht een kwaliteitskeurmerk worden genoemd. “Naast dat processen en procedures in orde moeten zijn, is BRC certificering sterk gericht op de praktijk. Er is ook de nodige aandacht voor naleving, er worden meer chauffeurs geïnterviewd en de gestelde eisen liegen er niet om” vervolgt Moerman.

Kwaliteit is bij Van Duijn een belangrijk speerpunt. Vanuit de visie van het bedrijf is het een logisch gevolg van de beheersing van het proces. In een markt waarin betrouwbaarheid en vertrouwen een grote rol spelen, is Van Duijn met de BRC certificering weer klaar voor de toekomst! De BRC certificaten zijn, net als diverse andere certificaten, terug te vinden op de pagina Kwaliteit.